Andet

Guide til at vælge de rigtige persienner

Står du med en ny lejlighed eller hus, eller ønsker du at pifte din eksisterende bolig op, så spiller persienner en væsentlig rolle. Mange mennesker forbinder persienner med et nødvendigt onde, og en ligegyldighed i forhold til boligindretning. Men det behøver og skal ikke være sådan. Lad dig inspirere her og se mange gode eksempler på hvordan man kan integrere persienner i hjemmets fire vægge.

Persienner kan være kontrastfarver

window-691542_960_720

Der er mange muligheder når der skal vælges imellem de utallige modeller og farver. Hvor man typisk i dag vælger en sort eller hvid udgave behøver det ikke være sådan. Man kan eksempelvis vælge en kraftig kontrast farve. Ved at have en kontrast farve bryder man monotonien i et ellers ensfarvet rum. Det kan give nogle gode effekter og skabe dramatik i et ellers kedeligt rum. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvilke farver man kan vælge. Har du et rum med 2 vinduer kan du også vælge at have 2 forskellige farver for at skabe en yderligere dramatisk effekt. Her kommer ens individualitet i spil og man kan lade sin personlighed skinne igennem i noget så kedeligt i valg af persienner.

Persienner er vigtige for god søvn

 

En af de vigtigste ting, som der skal til for at vi mennesker fungerer på lang sigt er søvn. For at få en optimal nats søvn kræver det flere ting. Der er selvfølgelig de klassiske råd såsom at undgå koffein i op til 3 timer inden man skal sove, man skal kun sove i sit soveværelse, undgå dramatik umiddelbart inden man skal sove og vigtigst af alt man skal have et mørkt soveværelse. For kroppen har en naturlig døgnrytme og sover bedst om natten (når det er mørkt). Derfor hjælper persienner med at skabe et mørkt rum så man kan sove i de mange lyse sommertimer. For ingen fungerer uden en god nats søvn og derfor er det vigtigt at sætte de bedste rammer op så man kan få så meget søvn som muligt.

Er du ikke en handyman eller tømrer så skal du ikke lade dig afskrække i forhold til et persienneprojekt for der er mange firmaer som kan hjælpe med at sætte dine persienner op. Så har du ikke persienner eller skal du pifte din nuværende bolig op så har du ikke nogen gode undskyldninger for ikke at finde nogle nye spændende persienner.