Sexlegetøj har i virkeligheden eksisteret i mange år, men der har også altid været en atmosfære af skam omkring det. Det er der færreste som vil indrømme at de har noget, specielt mænd har svært ved at tale om det.
Efter kvinders seksuelle frigørelse lader det til at der er en større åbenhed og accept blandt netop kvinder. For mænd kan der stadig være mange forskellige negative følelser forbundet med sexlegetøj, specielt hvis der er en opfattelse af at det har noget med mandens manddom eller maskulinitet at gøre.
Det er en samfundsopfattelse som stadigvæk kan ligge latent i mange mænds underbevidsthed, også selvom de selv vil mene at de er i balance med deres seksualitet, og at de er åbne på det område. Når det kommer til sexlegetøj, skal man huske, at det handler kun om en selv, det er lige meget hvad andre siger, eller hvad samfundet siger. Det eneste som tæller, er at man selv har det godt, og at ens partner har det godt.
F.eks. er der mange mænd som godt kan lige at deres kvindelige partner bruger en strap on. Men det ville de aldrig sige højt, og det er først når kvinden introducerer emnet at det bliver taget op.
Generelt forholder det sig med sexlegetøj som med seksualitet; det handler om god kommunikation med sin partner. Det kan være svært når der er tale om et så prekært emne som sex, men det er vigtigt at man prøver.
Sådan starter du samtalen om sexlegetøj
Hvis du har lyst til at introducere sexlegetøj ind i jeres parforhold, så er det vigtigt at du gør det på en god måde. Hvis din partner føler at der er tale om pres eller utilstrækkelighed, så kan han eller hun meget hurtigt trækker sig tilbage fra samtalen og blive ked af det.
Når det er sagt, så må det gerne gøre lidt ondt. Hvis der et problem i ens liv, så gør det ofte lidt ondt at tale om, og hvis ens sexliv ikke fungerer, så skal man have en samtale om det. Det er bare vigtigt at enhver samtale som kan gøre ondt, bliver startet med kærlighed.
Man kan også introducere sexlegetøj på en let måde. F.eks. kan man nævne det i spøg hvis emnet dukker op i en eller anden sammenhæng. Det kunne f.eks. være en film eller en reklame. Man kan også prøve at se nogle erotiske film sammen for at samle inspiration.
Sexlegetøj til folk uden for den normative samfundsopfattelse
På trods af at kalenderen siger 2019, så har vi stadigvæk en meget fastgroet opfattelse af hvad seksualitet er. Det kaldes også for heteronomativitet. I dag er der mange som indgår i parfohold på mange andre måder, og der er også mange som slet ikke ønsker et parforhold.
Selvom man er single og ikke ønsker sig en partner, så er det ikke ensbetydende med at man ikke har en seksualitet som man ønsker at udleve. Der findes masse af godt sexlegetøj som kan bruges af singler – og det er både til mænd og kvinder.
Hvis man er i et homoseksuelt forhold, så er der også gode muligheder for at udforske den store verden inden for sexlegetøj. Det kan fører til et sjovere sexliv, og et bedre sexliv betyder som oftest også et bedre parforhold helt generelt.
Derfor kan det også være en ide at begive sig ud på nye eventyr rent seksuelt hvis ens sexliv er begyndt at halte en smule. Med sexlegetøj kan man nemt pifte det op igen.