Sikkerhed

Gruppe mod kameraovervågning i Rødovre

En gruppe borgere fra Rødovre har samlet sig i det de kalder ”kampen mod kameraovervågning”. De opfordrer alle til at boykotte butikker, der benytter sig af videokameraer og anden overvågning, og på facebook udstiller de navngivne butikker og privatpersoner.

Der findes flere sådanne grupper i København og omegn, og det fælles omdrejningspunkt er kampen mod overvågning. Problemet angribes dog fra flere vinkler, og en mindre gruppe på Østerbro argumenterer for, at den amerikaske regering formentlig kigger med via skjulte signaler og forbindelser. Den slags hører dog til ekstremerne, men adskillige grupper angriber principperne omkring kameraovervågning, og mener, der er tale om krænkelse af privatlivets fred.

Kameraovervågning er en del af samfundsudviklingen

Langt de fleste accepterer dog den stadig mere udbredte brug af overvågning, og de fleste mener, at butikker og forretningsdrivende er i deres gode ret til at opsætte forebyggende kameraovervågning. Det er trods alt et faktum, at rapserier begrænses markant ved disse tiltag. Den generelle holdning er, at grænserne for hvad man kan tillade sig, er i skred, og at det er en forkert udvikling.

Moderne kameraovervågning på Frederiksbergske institutioner

Moderne kameraovervågning kan foretages meget diskret, hvis det er det, der er målet, og det gør man brug af i flere institutioner på Frederiksberg. Forældre og personale er naturligvis informeret om tiltagene, og de fleste hilser dem velkomne. Initiativet sker bl.a. som beskyttelse mod personalet, der andre steder risikerer anklager om pædofili mv. Med kameraovervågning kan alt dokumenters, men optagelserne tages naturligvis kun frem i tilfælde af problemer, understreger en adspurgt institutionsleder.