Affald Skraldestativ

Mit køkken råbte på et skraldestativ

Hej.

Jeg har netop fået overstået 2 ugers venten på mit nye køkken – det er endelig blevet færdig.

Og med færdig mener jeg helt færdig. Det gælder også det længe ventede skraldestativ, der langt om længe blev leveret og sat op på sin rette plads i mit nye køkken. Det var længe undervejs, havde været i restordre og jeg endte næsten med at tro på, at det ville det altid være. Men i går eftermiddags blev det leveret til døren (altså hoveddøren) af et pakketransport firma. Længe ventet men ikke ventet forgæves.

Det er lidt sjovt at jeg finder det værd at nævne et “sølle” skraldestativ, men for de gode ting i livet gælder jo at værdierne ligger gemt i detaljerne. Og det er netop det et skraldestativ i et køkken er.. en (væsentlig) detalje.

Skraldestativet og forholdet til arbejdstrekanten

Der er mange ting at tage hensyn til ved etablering af et køkken, hvis man vil gøre det korrekt og således at man har glæde af køkkenet som en arbejdsplads, hvor man ikke bliver træt at at være. Man taler primært om “arbejdstrekanten” som omfatter køkkenvasken, køleskabet og komfuret og deres indbyrdes “relation”.

Man skal have den nødvendige afsætnings- og arbejdsplads alle 3 steder og man skal tænke over, hvordan man arbejder, når man tager noget fra køleskabet, forarbejder det ved vasken og tilbereder det på komfur eller i ovnen. Der skal være en god arbejdsplads ved vasken og afsætnings-pladsen ved komfuret skal være varmefast.

De konkrete mål afhænger af rummets størrelse og hvordan man bruger køkkenet. Er der mange sammen om at lave maden eller kun én? Det kan være nødvendigt med flere steder, hvor man kan arbejde uden at blive berørt af andre personers aktiviteter i køkkenet. Det kunne også være, jeg skulle se om jeg kan få tilbud på en vvs’er, som kan komme og lave sådan et amerikansk affaldsting i vasken, som man så tit har set på film. Jeg tænker, at jeg måske kan få fat på et godt tilbud igennem vvs3tilbud.dk – det er altså her i København jeg tænker.

Men uanset ovenstående er det vigtigt, at ens skraldestativ får en central plads i køkkenet.

Karl Heiss